Array
2023.04.28.

Helyszínfüggetlen szoftverfejlesztői munkát támogató privát felhő megoldást alkot az AutSoft

Viktória Kerek

Az AutSoft Zrt. A Brexit Adjustment Reserve – Brexit Alkalmazkodási Tartalék (BAR-2022) felhívásra BAR-1.1.1-22-2022-00021 azonosító számon sikeres pályázatot nyújtott be 2022 elején.

A pályázat célja a magyar vállalkozások részére támogatás biztosítása azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, amelyek az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése nyomán szenvedtek el. A megítélt pályázati összeget, 428 216 208 forintot az AutSoft az ún. ResourceHUB megoldás kifejlesztésére fordítja, mely egy helyszíntől független, jól üzemeltethető, automatikusan skálázódó szoftvertermék.

Az AutSoft külpiaci törekvéseit régóta artikulálta. Az évtized elején a hosszas előkészítő munkák és jelentős kereskedelmi törekvések brit fejlesztőcsapatokkal való együttműködési szándékokban, lehetőségekben csúcsosodtak ki. A Brexit következtében a vállalat nemzetközi, jelentősen a brit piacra építő kereskedelmi startégiáját felülvizsgálni kényszerült. A megkezdett kereskedelmi együttműködések megakadtak, megszakadtak, illetve számos költségnövelő tényezők jelentkezett – a korábbi gazdasági feltételek gyökeresen megváltoztak. A Brexit okozta kihívásokra válaszul született meg az AutSoft által fejlesztett ResourceHUB. A privát felhőmegoldás révén lehetővé válik a helyszín-független módon történő szoftverfejlesztés, mely távolról is könnyen karbantartható és üzemeltethető.

A ResourceHUB, a komplex szoftver rendszerekhez kapcsolódva, önálló platformon és keretrendszerben kezeli az adott szoftver által használt erőforrásokat, ezzel lehetővé teszi a rendszer dinamikus működését és frissítését, a variánsok hatékony és hibamentes kezelését, valamint a karbantartást, amely mind jelentős idő- és költségmegtakarítást, illetve az adminisztratív munka drasztikus csökkenését eredményezi.

A ResouceHUB hatékony megoldást kínál mindazon közép- és nagyvállalatok számára, akik akár mobilos, akár webes komplex szoftverrendszereket fejlesztenek, az eltérő ügyféligényekre több szoftverváltozatot kínálnak, nagy mennyiségű és változatos szoftvererőforrást alkalmaznak (pl. képek, animációk, nyelvi fájlok), valamint a rendszerük komplexitása miatt elengedhetetlen számukra a hatékonyság és a megbízhatóság jelentős növelése a szoftverfejlesztés és -támogatás folyamatában.

A projekt megvalósításának kezdete 2022. március 1., a projekt várható befejezése 2024. február 28.

Follow us on social media

Ezek is érdekelhetnek

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram