Array
2022.09.01.

Lezárult az AutSoft Zrt. felvásárlási folyamata - A magyar szoftverfejlesztő vállalat új tulajdonosa az angol székhelyű Zenitech

anita steiner

London / Budapest, 2022. szeptember 1. – A mai nappal az angol székhelyű Zenitech transzformációs technológiai vállalat felvásárolta az AutSoftot, melyet eredetileg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) alapított, majd 2014-ig résztulajdonosa volt.

A Zenitech felvásárlási szándékát 2022. májusában jelentette be, mely a jogi engedélyezések megszerzését követően lezárult.

Májusi háttérinformáció a megállapodásról

A felvásárlási megállapodás a Zenitech stratégiájának részeként a magyar piac iránti elköteleződését mutatja. A vállalat 2021-ben nyitott technológiai központot Miskolcon.

Az AutSoft Zrt. az elmúlt években jelentős növekedésen ment át. Mára már 150 főt foglalkoztat és a magyar piac meghatározó digitalizációs szereplőjévé vált. Az egyedi szoftvermegoldásokat kínáló AutSoftot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársai alapították. A magasan képzett fejlesztő mérnököket foglalkoztató AutSoft továbbra is szorosan együttműködik majd a BME-vel a jelentősebb K+F projekteken, valamint az AutSoft és a Zenitech ügyfelei számára nyújtott innovatív megoldások terén – elsősorban a banki és pénzügyi szektorra fókuszáltan. Az ügylet a Zenitechet Európa egyik legjobb műszaki egyetemével köti össze, hozzáférést biztosítva az egyetem tehetséges mérnöki és professzori gárdájához, amely a Zenitech ügyfélkörét tudja támogatni szakértelemmel, kutatás-fejlesztési tevékenységgel és a legmodernebb technikai módszertannal.

„Magyarország kulcsfontosságú helyszín számunkra stratégiai szempontból, hiszen Európa központjában helyezkedik el, valamint a régió legjobb technológiai irányultságú tehetségeihez fér hozzá. Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy komplex technológiai projekteket szállítsunk nemzetközi partnereink számára is” – nyilatkozta Edward Batrouni, a Zenitech társ-ügyvezető igazgatója.

„Ez az megállapodás tökéletesen illeszkedik két olyan vállalathoz, amelyek ugyanazt a jövőképet osztják, egymást kiegészítő üzleti képességekkel” – mondta Christopher Lacy-Hulbert, a Zenitech társ-ügyvezető igazgatója. „Az AutSoft fantasztikus csapattal rendelkezik. Képzett fejlesztőik révén korszakalkotóak a technológiai innováció területén. A Zenitech-nél olyan innovatív technológiai megoldások kifejlesztésére összpontosítunk, amelyek révén képesek vagyunk átalakítani, transzformálni partnereink működését. Nemzetközi ügyfeleinket így még hatékonyabban tudjuk segíteni céljaik elérésében.”

„A Zenitech-kel kötött megállapodás kiváló lehetőség az AutSoft számára” – mondta Charaf Hassan, az AutSoft egyik alapítója. „Biztosítja a vállalat sikeres jövőjét és erősíti vezető szerepét a fejlesztés és az innováció területén egyaránt. Ugyanakkor új lehetőséget nyit a vállalat tudásának kamatoztatására a globális piacon is. Az AutSoft csapata a jövőben még több nemzetközi ügyféllel dolgozhat együtt, egy növekvő és fejlődő szervezet égisze alatt.”

Follow us on social media

Ezek is érdekelhetnek

magnifiercrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram