AutSoft Logo
Array

Ipari folyamatok virtuális valóság alapú vizualizálása és hatékony beavatkozás támogatása hordozható eszközökről

Ipari folyamatok virtuális valóság alapú vizualizálása és hatékony beavatkozás támogatása hordozható eszközökről

Az AutSoft Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a Versenyképességi és Kiválósági Együttműködések pályázati felhívásra 2017-1.3-1-VKE-2017-00015 azonosító számon K+F pályázati projektet valósítottak meg. Az „Ipari folyamatok virtuális valóság alapú vizualizálása és hatékony beavatkozás támogatása hordozható eszközökről című projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal összesen több, mint ötszázkilencvenkilencmillió forint összeggel támogatta.
A projekt során kidolgozásra került egy ipari támogató és monitorozó szoftverrendszer, amelyet költséghatékonyan és modulárisan tudunk bevezetni a hazai gyártó kis- és középvállalatoknál. Az alapmodul jól integrálható a legtöbb gyártási vezérlő (PLC) rendszerhez. Ez segíti a termelő gépek monitorozásval a kihasználtságuk növelését, a karbantartások ütemezését, a kézi minőségellenőrzést, a műszakok megfelelő beosztását. A megoldással 20% feletti hatékonyságnövekedés, és néhány hónapos megtérülés érhető el. A gépi látáson alapuló modulunkra építve költséghatékonyabb selejtazonosítást biztosíthatunk, amely egyes (például autóipari) beszállítóknál a különböző elvárt minősítések megszerzését, és így megrendelésállomány bővülését okozza. A megoldás korszerűsített üzemek eredményességének javulásával a nemzetgazdaság számára hasznot és nemzetközi piacokra lépési lehetőséget jelent. A hordozható beavatkozó- és monitorozó kliensekkel a betanításon, továbbképzések idején tudunk rövidíteni. A piaci helyzetet elemezve havonta átlagosan 2 bevezetéssel számolunk. Megoldásunkkal a hazai gyártó KKV-k gyártásfelügyeleti rendszereinek piacán jelentős, 10%-ot meghaladó piaci részesedést tudunk az elkövetkező években szerezni.
A projekt során kifejlesztett megoldás, amellett, hogy jó alapot jelent a termékkel történő piacra lépésre, alapját jelenti a területen történő továbbfejlesztésnek is.
A projekt megvalósításának kezdete 2017. november 1., a projekt befejezése 2019. október 31.
A projekt részleteiről és eredménytermékéről további információ a konzorciumban résztvevőktől kérhető, az info@autsoft.hu, valamint a adminisztracio@aut.bme.hu e-mailcímeken.
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram